Foto van gemmy

Ik ben Gemmy Zengers, moeder van drie kinderen en getrouwd met Rudi. Na de Pedagogische Akademie ben ik na vele vervangingen in het basisonderwijs terecht gekomen bij het team Vroeghulp/VTO bij thuiszorgorganisatie ZuidZorg.  De afdeling JeugdGezondheidsZorg van ZuidZorg is per 1 januari 2021 geïntegreerd in de JeugdGezondheidszorg van de GGD.

Uit interesse en om mijn horizon te verbreden ben ik de opleiding Kindercoach gaan doen. Om meer achtergrond te hebben en kinderen meer te kunnen bieden heb ik ook de vervolgopleiding tot Kinder- en Jeugdtherapeut gedaan. Nu werk ik als kindercoach en Kinder- en Jeugdtherapeut vanuit mijn eigen praktijk in Valkenswaard: Forza Ragazzi. Daarnaast ben ik verbonden aan Stroomz (voorheen Stichting Gezondheidscentra Eindhoven) als Praktijk Ondersteuner Huisarts GGZ Kind en Jeugd (POH-J).

Forza Ragazzi is een Italiaanse naam. Dit komt voort uit onze interesse in de Italiaanse taal en cultuur. Inmiddels spreek ik een redelijk woordje Italiaans!! De Italiaanse cultuur leeft en is vol emotie. De aandacht die de Italiaan heeft voor het kind is enorm. Ook heb ik zelf  de Italiaanse cultuur leren waarderen. Vandaar dat ik gekozen heb voor een Italiaanse naam voor mijn praktijk. Forza Ragazzi betekent letterlijk “sterke kinderen“. 

Om nog beter aan te geven wat het doel is van mijn praktijk wordt ook gebruik gemaakt van de naam Kindertherapie Valkenswaard.

Sterke jeugd dus. Dat is ook mijn doel: ik streef ernaar dat een kind of tiener na mijn interventies sterker in zijn schoenen staat en handvatten heeft en kan gebruiken bij datgene waarvoor het kind/tiener in eerste instantie bij mij kwam. Ik werk graag praktisch, oplossingsgericht en laagdrempelig.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur me dan even een mailtje, of bel me even. Een video-gesprek afspreken kan natuurlijk ook. Onderaan alle pagina’s vind je mijn gegevens. De Covid-19 maatregelen die ik toepas om er voor te zorgen dat afspraken veilig kunnen worden hier toegelicht.

Kwaliteit is voor mij zo belangrijk dat ik daar een aparte pagina voor gemaakt hebt. Samengevat is Forza Ragazzi