Is uw kind vaak erg zenuwachtig voor een toets of spreekbeurt?
Kan uw kind dan misschien van te voren al niet zo goed slapen?
Krijgt uw kind er buikpijn van?
Denkt uw kind: het zal wel weer mislukken?

Of

Durft uw kind in een groep met anderen niet zo goed voor zichzelf op te komen?
Is uw kind bang dat anderen dingen denken of zeggen over hem/haar wat hij/zij niet wilt?
Wordt uw kind daar onzeker van en laat het daarom soms dingen maar zitten?

Misschien heeft uw kind wel last van faalangst. Het woord zegt het al: angst om te falen, angst om iets fout te doen of niet goed genoeg te doen. Met die gedachte zal uw kind ervaren dat de dingen vaak inderdaad mislukken. En dan wordt er al snel gedacht : zie je wel, ik wist wel dat het niet zou lukken!

Wellicht is een faalangst-reductie training wel iets voor uw kind.

Bij de faalangst-reductie training krijgt het kind informatie over wat faalangst is en wat er dan met hem/haar gebeurt. Het kind krijgt tips en handreikingen om hier mee om te leren gaan, zodat hij/zij er minder last van heeft. Faalangst kan niet weggetoverd worden, maar je kunt er zeker mee leren omgaan.

Er zijn twee mogelijkheden:

  1. Uw kind komt bij mij voor individuele begeleiding.
  2. Uw kind neemt deel aan de groepstraining die ik samen met collega Veronique Zwart (eveneens Kinder- en Jeugdtherapeut) organiseer en uitvoer.

Wanneer individueel?

Als u of uw zoon of dochter liever individueel begeleiding krijgt, dan zal deze helemaal toegespitst zijn op zijn/haar vorm van faalangst en de daarbij behorende gevoelens. Dan komt het kind als cliƫnt in mijn praktijk.

Wanner in een groepje?

Als uw kind werken in groepjes prettig vindt, waarbij ook ervaringen en tips van anderen gehoord worden, dan is de groepstraining misschien wel iets voor uw kind.

Praktische informatie

De trainingen worden gegeven in Valkenswaard of in Heeze. Uiteraard zijn wij eveneens bereid mee te denken om de training op andere locaties te geven. Bijvoorbeeld binnen de school of in een wijkcentrum, indien er voldoende belangstelling is en er mogelijkheden voor zijn. De groepstraining bestaat uit acht groepsbijeenkomsten en een informatiebijeenkomst voor de ouders. De kinderen zullen ook oefen-opdrachten vanuit de bijeenkomsten mee naar huis krijgen.

Er is een faalangst-reductie training voor kinderen van 8 – 12 jaar en voor tieners van 12-15 jaar. Aan uitbreiding voor jongere kinderen en voor oudere kinderen wordt nog gewerkt. Als u graag meer wilt weten over de trainingen, neem dan gerust, vrijblijvend contact met een van ons op. Download de folder (klik op de button hiernaast) en print hem uit als je het nog even rustig wilt nalezen.
De faalangst-reductie training wordt georganiseerd in samenwerking met Dalasem.