Ik ben gecertificeerd aanbieder van de Workshops Kinderen- en emoties.  Het motto van deze workshops is: opvoeden is ruimte geven aan emoties EN grenzen aan gedrag. Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en als ouder of professional zul je ze daarbij helpen en ondersteunen. Emoties zorgen ervoor dat we onze grenzen kunnen ervaren en aangeven, ze zorgen ervoor dat we gebeurtenissen kunnen verwerken en ze zetten ons letterlijk in beweging. Het is daarom fijn als we kinderen leren om emoties voor hen te laten werken in plaats van tegen hen.
Er zijn twee mogelijkheden:
  1. De introductieworkshop: een workshop voor ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers; voor iedereen die met kinderen te maken heeft.  De workshop duurt ca. anderhalf uur en kan door organisaties ingezet worden op bijvoorbeeld een ouderavond, een studiedag, als openbaar aanbod voor ouders of als huiskamerworkshop bij iemand thuis.
  2. De driedelige workshop bestaat uit drie workshops van ca. 2 1/2 uur en is bedoeld voor opvoeders.  Deze workshop biedt meer verdieping.

Ik schrijf in!

Inhoud van de Workshops

  • Welke emoties zijn er?
  • Waarom zijn emoties belangrijk?
  • Wat hebben kinderen te leren op het gebied van emoties?
  • Hoe kan ik daaraan mijn bijdrage leveren?

Nieuwsgierig

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Informeer gerust. Kijk ook op de site van SOS Kinderen en emoties voor alle gecertificeerde aanbieders in jouw regio.