Sinds januari 2015 ben ik gecertificeerd BeeldDenkCoach voor de training Beelddenkers halen rechts in.

Ongeveer 5% van de kinderen is beelddenker. Dat betekent dat het kind denkt in beelden in plaats van in woorden. Als je bijvoorbeeld vraagt naar het woordje “Boom” ziet het kind een plaatje van een boom voor zich in plaats van het woordje in letters.


BOOM

Dat komt omdat een beelddenker de informatie verwerkt in de rechter hersenhelft. Ons onderwijs is echter overwegend Auditief ingesteld wat een beroep doet op de linker hersenhelft. Beelddenkers kunnen daarom problemen krijgen of onderpresteren bij lezen en rekenen, ongeacht hun capaciteiten.

Als BeeldDenkCoach kan ik uw kind helpen. Ik help uw kind bij wat er nodig is. Is dat het automatiseren van tafeltjes, optellen of aftrekken of zijn er juist problemen met spelling, met klokkijken of met….?

De ouder is bij de begeleiding aanwezig om de vaardigheden thuis op dezelfde manier met andere voorbeelden te kunnen oefenen.

Vaak zijn vier tot vijf afspraken al voldoende om het thuis verder op te pakken. Kosten: per afspraak 50 euro inclusief materiaal.Meer lezen?
Klik op de afbeelding rechts
om deze uit te vergroten
of the downloaden.