Gemmy van Forza Ragazzi is gecertificeerd Jeugd brein coach.

Een jeugd brein coach begeleidt kinderen en jeugd die moeilijkheden ervaren bij het leren en begeleiding nodig hebben bij het ontwikkeling van de executieve functies. Executieve functies zijn vaardigheden die helpen bij het leren leren; zoals bijvoorbeeld  plannen en organiseren,  motivatie, concentratie.  Denk ook aan kinderen die faalangst ontwikkeld hebben.

Een jeugd brein coach kijkt wat het kind of de jongere nodig heeft om tot een optimale ontwikkeling en leerprestaties te komen en kijkt welke mogelijkheden het kind daarvoor heeft.

Wat heeft het kind of de jongere nodig om tot leren te komen? Welke executieve functies kunnen versterking gebruiken? Welke belemmerende factoren zijn er?

Als dit duidelijk is kan ik met het kind of de jongere een begeleidingsplan opstellen, dat onder andere bestaat uit het opstellen van haalbare doelen, oefeningen en eventueel korte huiswerkopdrachten ( van hooguit een paar minuutjes). Haalbare doelen leiden tot succes ervaringen en dat werkt motiverend, dat maakt het leuker.

Het kind of de jongere krijgt daarnaast uitleg van het brein en praktische tips.

Denk je dat je kind of je tiener hiermee gebaat kan zijn of heb je er nog vragen over? Neem gerust contact met mij op. Mijn contactgegevens vind je onderaan iedere pagina.